Informatie

Logo Vitens
Logo Liander
Siers

Onderhoud in Hattem

Hier vindt u meer informatie over het vervangen van de kabels en leidingen in Hattem.

Aanleiding en achtergrond

Vitens en Liander vervangen in de historische binnenstad van Hattem ongeveer 9 kilometer elektriciteitskabels en leidingen voor gas en drinkwater. Dit doen we om onder andere de Herinrichting Fase 2 Binnenstad Hattem mogelijk te maken. Met deze werkzaamheden zorgen Liander en Vitens dat het leidingnet in Hattem voor de komende tientallen jaren weer van uitstekende kwaliteit is. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, kan de gemeente starten met de Herinrichting Fase 2 van de binnenstad.

De verwachting is dat de werkzaamheden starten na de zomervakantie. Q1-2021 zijn de werkzaamheden afgerond.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De werkzaamheden in de binnenstad van Hattem hebben tijdelijk invloed op het aanzien en gebruik van de binnenstad. Bij de werkzaamheden werken we gefaseerd per gebied. Natuurlijk proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dankzij een jarenlange voorbereiding en het inventariseren van wensen van omwonenden weten we waarmee we rekening moeten houden. Ondanks die kennis, is het onvermijdelijk dat u als bewoner, winkelier, ondernemer, culturele instelling of als andere betrokkene hinder ondervindt. Denk aan graafwerkzaamheden, beperkte bereikbaarheid van uw straat of tijdelijke afsluiting van uw gas of drinkwater. Voordat we bij u in de straat of buurt starten met de werkzaamheden, informeren wij u uitgebreid.

Project met impact op de binnenstad en directe omgeving

Het vervangen van de elektriciteitskabels en leidingen voor gas en drinkwater in Hattem is een impactvol project, omdat de werkzaamheden in de historische binnenstad plaatsvinden. We hebben te maken met smalle straatjes, monumentale panden en winkelend publiek. Dat zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden. U vindt de globale planning op de pagina “planning“. Pas enkele weken voordat we in een straat starten, is de detailplanning op straatniveau beschikbaar.

Hoe informeren we u?

Vitens, Liander en de aannemer Siers willen u zo goed mogelijk informeren. Per fase en gebied organiseren we inloopavonden en informeren we omwonenden persoonlijk met een brief. Zo wordt u niet verrast door de werkzaamheden. Bij de veelgestelde vragen vindt u uitgebreide informatie over wat de werkzaamheden voor u kunnen betekenen.

Nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief die we uitbrengen. De nieuwsbrief versturen we per mail. Hieronder vindt u de laatste versie.

Uitnodiging informatieavond 21 november bewoners Kerkstraat

Uitnodiging informatieavond 21 november winkeliers Kerkstraat

Nieuwsbrief september 2019

Heeft u geen brief ontvangen?

Het kan zijn dat u geen brief heeft gekregen. Mogelijk woont u niet in het gebied waar we de werkzaamheden uitvoeren of u heeft de brief per ongelijk niet ontvangen. Hieronder vindt u alle correspondentie rondom de werkzaamheden van Vitens en Liander.

Brief start werkzaamheden Ridderstraat fase 1

Verkeersplan fase 1 Ridderstraat

Brief start werkzaamheden Achterstraat wk 49 bewoners en bedrijven ridderstraat kruisstraat en kruidvat def

Brief start werkzaamheden Achterstraat wk 49 bedrijven def

Brief start werkzaamheden Achterstraat wk 49 def

Verkeerplan Achterstraat, Hattem V4

Brief Hollewand uitloop gebruik voormalige ijsbaan

Brief 2e Steeg start werkzaamheden wk 43

Brief Achterstraat gewijzigde planning

Brief Achterstraat start werkzaamheden

Brief Kruisstraat start werkzaamheden

Brief Korte Kerkstraat, Allerhof en Adelaarshoek start werkzaamheden

Brief Nieuweweg start werkzaamheden

Brief globale planning eigenaren

Brief globale planning bewoners

Brief omwonenden opslagplaats

Uitnodiging bewoners Hattem-Zuid (werkvelden 1-4) voor inloopmiddag en -avond 18 juli 2019

Brief onderzoek huisaansluitingen drinkwater

Uitnodigingsbrief algemene inloopbijeenkomst van donderdag 6 juni 2019