Nieuws

Logo Vitens
Logo Liander
Siers

7 oktober 2020

Werkzaamheden aan elektriciteitskabels en gas- en waterleiding vertraagd

De herfst doet haar intrede.
Zoals u weet was de planning om de vervanging van de gas-, waterleidingen en elektrakabels in de binnenstad van Hattem afgerond te hebben eind 2020. Helaas gaat dit niet lukken.

De planning is nu dat we aan het einde van kwartaal 1 – 2021 klaar zijn. Dit betekent een vertraging van 3 maanden. Hieronder leest u wat dit voor u betekent en hoe dit komt.

Oorzaken

Ook onze werkzaamheden zijn vertraagd door de corona-maatregelen. Daarnaast werden we geconfronteerd met onvoorziene omstandigheden in de grond. Zo hebben we het werk tijdelijk stil gelegd voor historische vondsten. Daarnaast bleek de grond meer puin te bevatten dan vooraf bedacht. De planning die afgegeven is, was heel strak en daar lopen we nu tegenaan.

Komende maanden

De werkzaamheden richten zich nu op het laatste deel van de binnenstad. Dit betekend dat aan de Kruisstraat, Zuidwal en Noordwal, Knorrenburgstraat, 1e Steeg, Korte Walsteeg, Kerksteeg, Ridderstraat, Bevrijdingsweg, Kerkhofstraat en de Achterstraat nog gewerkt wordt.

Opslag op voormalig ijsbaanterrein

In juli 2019 hebben omwonenden van het voormalige ijsbaanterrein een brief ontvangen over het gebruik van de ijsbaan voor de opslag van materialen. Hierin hebben wij gesproken over gebruik tot eind 2020. Nu de werkzaamheden vertraagd zijn, hebben wij ook de opslag nog enige tijd nodig. Wij vragen hiervoor uw begrip.

30 april 2020

Onderbrekingen bij werk aan waterleiding

Vaker onderbrekingen bij werk aan de waterleiding

Misschien was het u al opgevallen. Als we buiten aan het werk zijn aan de waterleiding kan het voorkomen dat zowel het begin als het eind van de staat tijdelijk geen water heeft. Op zich niet erg, u wordt daar keurig over geïnformeerd. Maar hoe komt het dat bij het werk aan de waterleiding vaker onderbrekingen zijn?

Dat komt door ‘enkele’ waterleidingen

Dit heeft te maken dat er in de Hattemse binnenstad zogenaamde ‘enkele’ waterleidingen liggen. Als onze monteurs vooraan in de straat aan deze leiding werken, dan betekent dat er niet alleen voor in de staat een onderbreking van drinkwater is, maar ook in het midden en aan het eind van de straat. Dus als we bijvoorbeeld in een week tijd achter elkaar op verschillende plekken aan dezelfde waterleiding werken, dan heeft iedereen met een aansluiting op die leiding een aantal keren kortdurend geen drinkwater. Hoe vervelend we dit ook vinden, we kunnen hier helaas niets aan veranderen.

Stadsconciërge

Zoals u van ons gewend bent, informeren we u over de dagen waarop de onderbreking zijn. Jan Eertink is voor de werkzaamheden in de Hattemse binnenstad uw stadsconciërge. Heeft u vragen over het precies zit met de waterleidingen, neem dan gerust contact met hem op. U kunt Jan Eertink bereiken via telefoonnummer 06 – 25046060 en hij loopt dagelijks rond in Hattem. 

19 maart 2020

Maatregelen coronavirus voor werkzaamheden Hattem

Werk in de straat gaat door | Informatiepunt Ridderstraat gesloten

Het zijn bijzondere tijden. Veel mensen moeten thuis werken en/of zoveel mogelijk binnen blijven. Het coronavirus heeft ook invloed op het werk van Liander en Vitens in de Hattemse binnenstad.

Werkzaamheden bij u thuis voeren we nu niet uit

Natuurlijk treffen we alle maatregelen om het coronavirus niet verder te verspreiden. Dat betekent dat we de werkzaamheden bij u thuis of in uw bedrijfspand niet uitvoeren. Wel gaat onze aannemer Siers buiten in de straat door met het vervangen van de kabels voor elektriciteit en leidingen voor gas en water. Het is mogelijk dat een monteur u kan ondersteunen om bijvoorbeeld de gas- of waterkraan dicht te zetten. Hiervoor is een protocol opgesteld en is te vinden via deze link.

Informatiepunt gesloten. Geen inloopmiddag

Een andere maatregel is dat we ons Informatiepunt aan de Ridderstraat hebben gesloten. Dat betekent ook dat onze vaste inloop op donderdagmiddagen niet doorgaat.

Heeft u vragen ?

Wilt u meer weten, bijvoorbeeld over de planning? Dan kunt u ons tijdens kantoortijden bellen via het telefoonnummer 06 – 33 16 57 87. U mag ook mailen via: vragen@onderhoudinhattem.nl

Meer Nieuws

7 oktober 2020

Werkzaamheden aan elektriciteitskabels en gas- en waterleiding vertraagd

De herfst doet haar intrede. Zoals u weet was de planning om de vervanging van
Lees verder

18 februari 2020

Werkzaamheden in de Kruisstraat

Werkzaamheden in de Kruisstraat De komende vier weken vervangen we de elektriciteitskabel en de gas-
Lees verder

7 februari 2020

Werkzaamheden Kerkstraat in volle gang

De werkzaamheden in de Kerkstraat zijn in volle gang. De werkzaamheden zijn van te voren
Lees verder

23 december 2019

Wij wensen u fijne feestdagen

Liander, Vitens en Siers wensen u fijne feestdagen. Wij hebben vakantie. Tot 6 januari voeren
Lees verder

14 november 2019

Inloopavond 21 november voor de Kerkstraat

Direct na de kerstvakantie starten we in de Kerkstraat met het vervangen van elektriciteitskabels en
Lees verder

14 november 2019

In gesprek met Jan en Bjorn

Afgelopen zomer startten we de werkzaamheden in de binnenstad van Hattem. Bij dit soort werkzaamheden
Lees verder

17 oktober 2019

Werkzaamheden zichtbaar in de binnenstad

De eerste maanden van het werk in de Hattemse binnenstad hebben we achter de rug.
Lees verder

Informatiepunt aan de Ridderstraat

9 oktober 2019

Inloopmiddag 10 oktober Koestraat, Zuidwal en Stadslaan

De werkzaamheden van Vitens en Liander in de Hattemse binnenstad zijn na de zomervakantie gestart.
Lees verder

6 september 2019

Nieuwsbrief is uit

De eerste nieuwsbrief voor de werkzaamheden in de binnenstad van Hattem is uit. U kunt
Lees verder