30 april 2020

Onderbrekingen bij werk aan waterleiding

Vaker onderbrekingen bij werk aan de waterleiding

Misschien was het u al opgevallen. Als we buiten aan het werk zijn aan de waterleiding kan het voorkomen dat zowel het begin als het eind van de staat tijdelijk geen water heeft. Op zich niet erg, u wordt daar keurig over geïnformeerd. Maar hoe komt het dat bij het werk aan de waterleiding vaker onderbrekingen zijn?

Dat komt door ‘enkele’ waterleidingen

Dit heeft te maken dat er in de Hattemse binnenstad zogenaamde ‘enkele’ waterleidingen liggen. Als onze monteurs vooraan in de straat aan deze leiding werken, dan betekent dat er niet alleen voor in de staat een onderbreking van drinkwater is, maar ook in het midden en aan het eind van de straat. Dus als we bijvoorbeeld in een week tijd achter elkaar op verschillende plekken aan dezelfde waterleiding werken, dan heeft iedereen met een aansluiting op die leiding een aantal keren kortdurend geen drinkwater. Hoe vervelend we dit ook vinden, we kunnen hier helaas niets aan veranderen.

Stadsconciërge

Zoals u van ons gewend bent, informeren we u over de dagen waarop de onderbreking zijn. Jan Eertink is voor de werkzaamheden in de Hattemse binnenstad uw stadsconciërge. Heeft u vragen over het precies zit met de waterleidingen, neem dan gerust contact met hem op. U kunt Jan Eertink bereiken via telefoonnummer 06 – 25046060 en hij loopt dagelijks rond in Hattem.