7 oktober 2020

Werkzaamheden aan elektriciteitskabels en gas- en waterleiding vertraagd

De herfst doet haar intrede.
Zoals u weet was de planning om de vervanging van de gas-, waterleidingen en elektrakabels in de binnenstad van Hattem afgerond te hebben eind 2020. Helaas gaat dit niet lukken.

De planning is nu dat we aan het einde van kwartaal 1 – 2021 klaar zijn. Dit betekent een vertraging van 3 maanden. Hieronder leest u wat dit voor u betekent en hoe dit komt.

Oorzaken

Ook onze werkzaamheden zijn vertraagd door de corona-maatregelen. Daarnaast werden we geconfronteerd met onvoorziene omstandigheden in de grond. Zo hebben we het werk tijdelijk stil gelegd voor historische vondsten. Daarnaast bleek de grond meer puin te bevatten dan vooraf bedacht. De planning die afgegeven is, was heel strak en daar lopen we nu tegenaan.

Komende maanden

De werkzaamheden richten zich nu op het laatste deel van de binnenstad. Dit betekend dat aan de Kruisstraat, Zuidwal en Noordwal, Knorrenburgstraat, 1e Steeg, Korte Walsteeg, Kerksteeg, Ridderstraat, Bevrijdingsweg, Kerkhofstraat en de Achterstraat nog gewerkt wordt.

Opslag op voormalig ijsbaanterrein

In juli 2019 hebben omwonenden van het voormalige ijsbaanterrein een brief ontvangen over het gebruik van de ijsbaan voor de opslag van materialen. Hierin hebben wij gesproken over gebruik tot eind 2020. Nu de werkzaamheden vertraagd zijn, hebben wij ook de opslag nog enige tijd nodig. Wij vragen hiervoor uw begrip.